Tiger Resort Asia Ltd Mencapai Kembali di Kazuo Okada di atas Okada Manila
togel

Tiger Resort Asia Ltd Mencapai Kembali di Kazuo Okada di atas Okada Manila

Tiger Resort Asia Ltd (TRAL) yang disenaraikan di Hong Kong, yang memegang 99.99% kepentingan dalam Okada Manila Tiger Resort Leisure and Entertainment Inc (TRLEI), telah mengeluarkan nasihat awam, memaklumkan result sgp orang ramai dan semua institusi bahawa ia tidak akan menghormati atau mengiktiraf sebarang transaksi bagi pihak TRLEI yang dibuat oleh Kazuo Okada, Antonio Cojuangco, Dindo Espeleta atau wakil mereka. TRAL juga menekankan bahawa ia tidak membenarkan Kazuo Okada untuk mewakilinya sebagai sebahagian daripada lembaga TRLEI dan tidak memberikan sebarang saham TRLEI kepadanya.

TRAL Memfailkan Saman terhadap Pengambilalihan Kazuo Okada
Pada 31 Mei, Kazuo Okada dan wakilnya mengambil alih Okada Manila Gaming Resort cuba mengembalikan semula bekas lembaga TRLEI yang terdiri daripada hk pools Kazuo Okada, Antonio Cojuangco, Dindo Espeleta antara lain. Tindakan mereka disokong oleh PERINTAH STATUS QUO ANTE Mahkamah Agung. Pasukan pemantau dari Philippine Amusement and Gaming Corp (PAGCOR) turut hadir pada kejadian itu, mencetuskan tuduhan pilih kasih dalam perkara itu.

Akibatnya, TRAL telah menuntut pertuduhan undang-undang, mengisytiharkan bahawa kawalan yang ditetapkan oleh Okada ke atas resort itu adalah tidak sah. Syarikat itu juga telah dipaksa untuk menyekat individu ini secara sah dengan mengeluarkan nasihat awam secara jelas menyatakan:

Orang ramai dinasihatkan untuk hanya menjalankan perniagaan dengan lembaga TRLEI yang diiktiraf oleh TRAL yang diketuai oleh Hajime Tokuda dan Byron Yip.

TRAL
Dokumen itu juga termasuk maklumat bahawa Mahkamah Jepun telah mendapati Kazuo Okada bersalah kerana mencuri dana syarikat berjumlah berjuta-juta.

Okada Board GIS Didakwa Tidak Sah
Pada 2 Mei, Okada dan wakilnya mengadakan mesyuarat, yang mengembalikan semula lembaga TRLEI dalam komposisinya dari 2017. Bagaimanapun, TRAL mengisytiharkan mesyuarat ini dan akibatnya Lembaran Maklumat Am (GIS) yang dikeluarkan adalah menyalahi undang-undang kerana tiada notis mengenainya data macau dihantar kepada para pemegang saham. Untuk menyokong kenyataan ini, TRAL menyertakan afidavit oleh Setiausaha Korporat TRLEI Michelle Lazaro. Tambahan pula, dalam pemfailan mahkamahnya, TRAL mendakwa:

Tiada notis mesyuarat dihantar kepada pemegang saham TRLEI oleh Setiausaha Korporat seperti yang diperuntukkan dalam Undang-undang Kecil; dan ia diadakan tanpa penyertaan pemegang saham majoriti yang memegang 99.90% pemilikan saham, khususnya, Tiger Resort Asia Limited (TRAL).

TRAL
Selain itu, syarikat itu meminta Mahkamah Agung mengisytiharkan lembaga pengarah penipuan Okada tidak sah.